ESA-14 Fackkunnig, grundkurs

ESA-14 Fackkunnig, grundkurs

Välkommen till en helt ny ESA-14 Fackkunnig, grundkurs för dig som vill bli fackkunnig. Både innehåll och studieformat är nya och mer anpassade efter dagens krav och utmaningar. Studiematerialet har uppdaterats efter den nya standarden inom elsäkerhet – SS-EN 50110-1.

Kursen är helt omarbetad och uppfyller höga kvalitetskrav. Kursledarna är utbildade och godkända av Energiföretagen i Sverige, kursupplägget är anpassningsbart och flexibelt och utbildningen är lättare att ta till sig tack vare ny, modern pedagogik. De tidigare publikationerna har ersatts av två nya, vilka fungerar som utbildningsmaterial. Den nya repetitionskursen motsvarar de tidigare kurserna:

  • ESA 05 och skötselföreskrifterna
  • ESA Industri
  • ESA Installation

ESA-14 Fackkunnig vänder sig främst till el-fackkunnig personal som behöver förstå hur elsäkerhetsarbetet ska organiseras och gör kursdeltagarna medveten om de elrisker som kan förekomma i elanläggningar samt behandlar tillträdesregler, arbetets organisation, bevisväxling och respekt för säkerhetsavstånd som fastställts av Eldriftledare/Elsäkerhetsledare för elanläggning respektive arbete. Riskhantering och bedömning av elsäkerheten för det egna arbetet behandlas. ESA Fackkunnig går igenom de olika arbetsmetoderna med, utan och nära spänning samt risker med arbete invid parallella ledningar.

Kursmål

Efter genomförd utbildning ska du förstå hur elsäkerhetsarbetet ska organiseras och vara medveten om de elrisker som kan förekomma i elanläggningar.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som ska arbeta i, eller i närheten av en elanläggning och behöver förstå förstå hur elsäkerhetsarbetet ska organiseras.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kursbevis och certifikat

Efter godkänt teoretiskt prov erhålls ett certifikat av instruktören som godkänd av Svensk Energi. Kursen behöver förnyas var tredje (3) år.

Kurslängd

2 dagar

Övrig information

Lunch och fika ingår.

Kurstillfällen

För närvarande har vi inga kurstillfällen inbokade. Är du intresserad av denna kurs, gör en intresseanmälan nedan.

Intresseanmälan

Hittar du inte något datum som passar, vill ha mer information eller vill ha hjälp att boka, fyll då i nedanstående formulär. Vi kontaktar dig så snart som möjligt.

     
     
     
     
     
     Produktion & design: Webbpartner

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår