Välj en sida

Arbete på väg, steg 2.1-2.2

Arbete på väg, steg 2.1-2.2 för dig med ansvar för vägmärken och anordningar på en fast vägarbetsplats som ska utföra utmärkning med trafikanordning och skyddsanordning.

Arbete på väg, steg 2.1-2.2 avser kompetenskrav för att få utföra utmärkning av markplacerade trafikanordningar och skyddsanordningar. De som ska utföra utmärkning med trafikanordning och skyddsanordning ska kunna och förstå de regler och krav som gäller för arbetsmiljön, samt förstå sin arbetsuppgift. De ska också förstå och känna till trafikanternas behov av rätt utmärkning, såsom varning och vägledning, liksom det ansvar som Trafikverkets region har för utmärkning enligt vägmärkesförordningen i egenskap av väghållningsmyndighet.

Kompetens enligt steg 2.1-2.2 ska, efter godkänt kunskapstest eller intyg från utbildare, medge behörighet för utmärkning på en fast vägarbetsplats samt för att vara gruppansvarig för rörliga och intermittenta arbeten.

Den som har kompetens enligt steg 2.1-2.2 får benämnas utmärkningsansvarig.

Kursmål
Efter genomförd kurs ska deltagaren förstå de regler och krav som gäller för arbetsmiljön, samt förstå sin arbetsuppgift. De ska också förstå och känna till trafikanternas behov av rätt utmärkning, såsom varning och vägledning, liksom det ansvar som Trafikverkets region har för utmärkning enligt vägmärkesförordningen i egenskap av väghållningsmyndighet.

Målgrupp
Kursen vänder sig till dig med ansvar för vägmärken och anordningar på en fast vägarbetsplats som ska utföra utmärkning med trafikanordning och skyddsanordning.

Förkunskaper
Arbete på väg, steg 1.1-1.3.

Kursbevis och certifikat
Kompetens enligt steg 2.1-2.2 ska, efter godkänt kunskapstest eller intyg från utbildare, medger behörighet för utmärkning på en fast vägarbetsplats samt för att vara gruppansvarig för rörliga och intermittenta arbeten.

Kurslängd
2 dagar

Övrig information
Lunch och fika ingår.

5 880 SEK exkl. moms
Inga tillgängliga datum för den valda kursen

INTRESSEANMÄLAN

Hittar du inte något datum som passar, vill ha mer information eller vill ha hjälp att boka, fyll då i nedanstående formulär. Vi kontaktar dig så snart som möjligt.

1 + 11 =