Välj en sida

ESA-19 Fackkunnig

ESA-19 Fackkunnig är en del av ESA-19 som är energibranschens gemensamma säkerhetsanvisningar för att förebygga skada orsakad av el. Enligt arbetsmiljölagen och elsäkerhetsverkets föreskrift ska alla som arbetar där det finns en elektrisk elfara ha utbildning och kunskap om konsekvenserna av faran och de säkerhetsåtgärder som är motiverade till arbetsuppgiften.

ESA-19 Fackkunnig ger anvisningar enligt Energibranschen för hur arbetet ska organiseras och vilka krav som ställs på innehavaren av en elanläggning, respektive entreprenörens åtaganden för att arbetet ska bedrivas inom driftrum eller elanläggning på ett säkert sätt.

Utbildningen vänder sig främst till el-fackkunnig personal som behöver förstå hur elsäkerhetsarbetet ska organiseras och gör kursdeltagaren medveten om de elrisker som kan förekomma i elanläggningar. I utbildningen behandlas tillträdesregler, arbetets organisation, bevisväxling och säkerhetsavstånd. ESA-19 Fackkunnig går igenom de olika arbetsmetoder med, utan och nära spänning samt risker med arbete invid parallella ledningar.

Kursmål
Efter genomförd utbildning ska du förstå hur elsäkerhetsarbetet ska organiseras och vara medveten om de elrisker som kan förekomma i elanläggningar.

Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som ska arbeta i, eller i närheten av en elanläggning och behöver förstå hur elsäkerhetsarbetet ska organiseras.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursbevis och certifikat
Efter godkänt teoretiskt prov erhålls ett certifikat av instruktören som är godkänd av Energiföretagen. Kursen behöver förnyas vart tredje (3) år.

Kurslängd
8 timmar

Övrig information
Lunch och fika ingår.

9 450 SEK exkl. moms
Inga tillgängliga datum för den valda kursen

INTRESSEANMÄLAN

Hittar du inte något datum som passar, vill ha mer information eller vill ha hjälp att boka, fyll då i nedanstående formulär. Vi kontaktar dig så snart som möjligt.

9 + 7 =