Välj en sida

ESA Instruerad

Enligt arbetsmiljölagen och Elsäkerhetsverkets föreskrift ska alla som arbetar där det finns en elektrisk fara ha utbildning och kunskap om konsekvenserna av faran och de säkerhetsåtgärder som är motiverade till arbetsuppgiften.

Starkströmsföreskrifterna gäller för skötsel av elektriska anläggningar och elektriska anordningar oavsett när anläggningen togs i bruk. Syftet med ESA är att förtydliga föreskrifterna om säkert elarbete för all personal som ska arbeta i eller i närheten av en elanläggning.

I kursen ESA Instruerad behandlas bland annat:

  • Elfaran
  • Riskhantering
  • Säker kommunikation
  • Arbete

Kursen avslutas med ett skriftligt prov.

Denna kurs finns även som webbkurs.

Kursmål

Efter genomgången kurs ska du förstå hur ESA planerat arbetet och organisationen för att förebygga elolycksfall och driftstörningar.

Målgrupp

ESA Instruerad vänder sig till dig som endast ska in och göra enklare åtgärder i en elanläggning utan att arbeta direkt på eller i farlig närhet av spänningsförande anläggningsdelar. Det kan vara allt från lokalvård, målningsarbeten, städning, gjuta fundament i en kraftledningsgata m.m. En del uppdragsgivare kräver dock att du har gått ESA-14 Fackkunnig.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kursbevis och certifikat

Efter godkänt teoretiskt prov erhålls ett certifikat av läraren som är godkänd av Energiföretagen. Kursen behöver repeteras vart tredje (3) år.

Kurslängd

8 timmar

Övrig information

Lunch och fika ingår.

1 840 SEK exkl moms

Inga tillgängliga datum för den valda kursen

 

INTRESSEANMÄLAN

Hittar du inte något datum som passar, vill ha mer information eller vill ha hjälp att boka, fyll då i nedanstående formulär. Vi kontaktar dig så snart som möjligt.

15 + 14 =