Välj en sida

FÖRSTA HJÄLPEN TILL PSYKISK HÄLSA – MHFA

Första hjälpen till människor som skadat sig fysiskt har funnits i alla tider, men hur är det då själen gör ont? Psykisk sjukdom är vanligare än man tror och det är större sannolikhet att träffa på en person med psykiska besvär än att hamna i en situation där det krävs fysisk första hjälpen.

Vi på TM utbildning har nu möjlighet att utbilda personer i första hjälpen till psykisk hälsa – MHFA.

Första hjälpen till psykisk hälsa är en översättning av engelskans MHFA – Mental Health First Aid.

Utbildningen ger deltagarna kunskap om hur man tidigt upptäcker människor som lider av psykisk ohälsa. Att snabbt kunna erbjuda rätt hjälp minskar lidandet för den som mår dåligt och sparar samtidigt på samhällets resurser.

Vi erbjuder tre olika versioner av utbildningen med speciell inriktning mot ungdomar, vuxna eller äldre personer. Ni väljer den version som passar bäst för just er verksamhet.

Kursmål
Efter genomförd utbildning ska deltagaren ha kunskap om hur man tidigt upptäcker människor som lider av psykisk ohälsa och kunna rycka in för att ge en första hjälp tills den drabbade fått professionell hjälp.

Målgrupp
Utbildningen riktar sig till alla som är 18 år eller äldre.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursbevis och certifikat
Kursbevis och certifikat erhålls efter genomgången utbildning.

Kurslängd
2 dagar

Övrig information
Lunch och fika ingår.

Inga tillgängliga datum för den valda kursen

INTRESSEANMÄLAN

Hittar du inte något datum som passar, vill ha mer information eller vill ha hjälp att boka, fyll då i nedanstående formulär. Vi kontaktar dig så snart som möjligt.

9 + 10 =