Välj en sida

Heta arbeten – Utbildning

Att vara välutbildad och behörig är av avgörande betydelse när det gäller att arbeta säkert med brandfarliga arbeten. En utbildning i Heta arbeten ger dig den nödvändiga kunskapen för att utföra dina uppgifter på ett säkert sätt. Genom att lära dig om brandfarliga material, riskhantering, brandskydd och föreskrifter får du en ökad medvetenhet om potentiella faror och hur du kan förebygga dem.

Heta arbeten innefattar arbeten som utförs med någon form av verktyg som alstrar värme eller gnistor och kan orsaka brand. Försäkringsbolagens säkerhetsföreskrifter kräver att den tillståndsansvarige, utföraren av ett hett arbete, samt brandvakten ska ha certifiering och utbildning i Heta arbeten.

Utbildning i Heta arbeten – Innehåll

Utbildningskommittén för Heta Arbeten ansvarar för utbildningens innehåll och Brandskyddsföreningen förnyar utbildningsmaterialen. Var femte år måste certifikatet förnyas genom en ny utbildning.

Innehåll:

  • Brandkunskap
  • Säkerhetsföreskrifter
  • Organisation på tillfällig arbetsplats
  • Praktiska övningar

 

Heta arbeten kursmål
Efter utbildningen ska deltagaren kunna vidta förebyggande åtgärder vid tillfälliga brandfarliga Heta Arbeten så att risken för brand minimeras.

Målgrupp
Anställda och entreprenörer som utför Heta arbeten. Arbetsledare, entreprenörer och företagsledare som är beställare av Heta Arbeten och därmed har det formella brandskyddsansvaret.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Heta arbeten certifikat
Efter godkänt prov erhålls ett certifikat för Heta Arbeten som gäller i 5 år.

Kurslängd
7 timmar

Övrig information
Lunch och fika ingår.

3 050 SEK exkl. moms
Oskarshamn
15 augusti, 08:00 - 15:00
Få platser kvar
19 september, 08:00 - 15:00
Platser kvar
10 oktober, 08:00 - 15:00
Platser kvar
13 november, 08:00 - 15:00
Platser kvar
11 december, 08:00 - 15:00
Platser kvar

SKICKA IN DIN ANMÄLAN

Varmt välkommen att anmäla dig till utbildningen i Heta arbeten. Hittar du inte något datum som passar, vill ha mer information eller vill ha hjälp att boka, fyll då i nedanstående formulär. Vi kontaktar dig så snart som möjligt!

3 + 12 =