Välj en sida

KONFLIKTHANTERING – HOT & VÅLD

Konflikthantering – Hot & våld syftar till att kunskap om rutiner och verktyg för att förebygga samt hantera hotfulla situationer som kan uppstå i det dagliga arbetet. De yrkesgrupper som statistiskt sätt blir utsatta för hot och våld är ensamarbetande och/eller hanterar pengar, mediciner, tobak.

Kursen är uppdelad i en teoretisk och en praktisk del (förmiddag teori och eftermiddag praktiska övningar) där vi bland annat går igenom följande:

  • Kroppsspråk och de signaler vi sänder ut
  • Bemötande
  • Rutiner
  • Dynamiskt samtal i arbetsgruppen
  • FRED – Flykt, Riskmedveten, Enighet, Distans
  • Konflikthantering – hot & våld

Innan utbildningstillfället gör vi ett besök hos er för att göra en riskbedömning av arbetsplatsen och på så sätt anpassa utbildningen utifrån detta.

“Utbildningen var både givande och inspirerande, jag känner mig tryggare i min yrkesutövning nu än tidigare”
– Cecilia

Kursmål
Efter genomförd utbildning ska deltagaren ha kunskap om rutiner och verktyg för att förebygga samt hantera hotfulla situationer som kan uppstå i det dagliga arbetet.

Målgrupp
Utbildningen riktar sig till de arbetsgrupper som riskerar att bli utsatta för hot och våld i sitt dagliga arbete inom omsorgen eller privata sektorn.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursbevis och certifikat
Efter godkänd och avslutad utbildning erhålls kursintyg.

Kurslängd
8 timmar

Övrig information
Lunch och fika ingår.

1 300 SEK exkl. moms
Inga tillgängliga datum för den valda kursen

INTRESSEANMÄLAN

Hittar du inte något datum som passar, vill ha mer information eller vill ha hjälp att boka, fyll då i nedanstående formulär. Vi kontaktar dig så snart som möjligt.

7 + 15 =