Välj en sida

HLR-utbildning med hjärtstartare

Vår HLR-utbildning med hjärtstartare ger dig kunskaper i första hjälpen, hjärt- och lungräddning med LABC samt att använda en halvautomatisk defibrillator, en så kallad hjärtstartare. Hjärtstartaren finns idag på många olika ställen i samhället, kanske på din arbetsplats? Genom vår HLR-utbildning får du de färdigheter som krävs för att rädda liv i kritiska situationer.

Vad är LABC?

L-ABC är en prioriteringsordning vid akuta medicinska situationer: Livshotande tillstånd, Andning, Blödning, samt psykisk Chock eller Cirkulationssvikt. Denna metodik anger hur man ska hantera olika typer av skador vid en olycka.

Vad innebär första hjälpen?

Första hjälpen innebär omedelbara åtgärder och vård som ges till en person som har skadat sig eller plötsligt blivit sjuk, innan professionell medicinsk hjälp är tillgänglig. I vår utbildning får du lära dig att snabbt identifiera och korrekt hantera olika nödsituationer, så som hjärtinfarkt, stroke och allergiska reaktioner.

Tidiga insatser ökar överlevnadschansen

Chansen att överleva ett hjärtstopp ökar med 2-3 gånger om någon i närheten larmar och direkt startar hjärt- och lungräddning (HLR). Genom tidig insatt HLR kan blodcirkulation och andning hållas igång under en begränsad tid i väntan på en hjärtstartare. Med en elstöt från hjärtstartaren bryts det elektriska kaos som orsakat hjärtstoppet.

Mer om vår utbildning i HLR

I vår utbildning i HLR får deltagarna lära sig livsviktiga färdigheter för att kunna agera effektivt i en hjärtstoppssituation.

Innehåll:

  • Teori om hjärtat och vad som händer vid ett hjärtstopp
  • Grundläggande HLR
  • Larmorganisation
  • Defibrillering
  • Säkerhetsaspekter gällande defibrillering
  • Träna D-HLR
  • Scenarioträning i grupp

Kursmål
Utbildningen syftar till att ge deltagarna kunskaper i hjärt- lungräddning för att kunna göra en livräddande insats i händelse av ett hjärtstopp samt att kunna utföra första hjälpen vid en olycka.

Målgrupp
Alla.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursbevis och certifikat
Efter godkänd och avslutad HLR-utbildning med hjärtstartare erhålls kursintyg samt kompetenskort.

Kurslängd
4 timmar

Övrig information
Fika ingår.

1 300 SEK exkl. moms
Oskarshamn
22 augusti, 08:00 - 12:00
Få platser kvar
24 september, 08:00 - 12:00
Platser kvar
31 oktober, 08:00 - 12:00
Platser kvar
28 november, 08:00 - 12:00
Platser kvar
17 december, 08:00 - 12:00
Platser kvar

INTRESSEANMÄLAN

Hittar du inte något datum som passar, vill ha mer information eller vill ha hjälp att boka, fyll då i nedanstående formulär. Vi kontaktar dig så snart som möjligt.

10 + 11 =