Välj en sida

Heta arbeten – Distans

Heta arbeten innefattar arbeten som utförs med någon form av verktyg som alstrar värme eller gnistor och kan orsaka brand. Försäkringsbolagens säkerhetsföreskrifter kräver att den tillståndsansvarige, utföraren av ett hett arbete, samt brandvakten ska vara utbildade och certifierade.

Brandskyddsföreningen har under en tillfällig period godkänt att hålla behörighetsutbildningen Heta Arbeten på distans.

Utbildningskommittén för Heta Arbeten ansvarar för utbildningens innehåll och Brandskyddsföreningen förnyar utbildningsmaterialen. Var femte år måste certifikatet förnyas genom en ny utbildning.

Innehåll:

  • Brandkunskap
  • Säkerhetsföreskrifter
  • Organisation på tillfällig arbetsplats
  • Praktiska övningar utgår. Dock rekommenderas att deltagare som erhåller sitt första certifikat i Heta Arbeten ska komplettera med en praktisk släckövning inom ett år efter genomförd distansutbildning. 

 

Heta Arbeten Online är en lärarledd distansutbildning. Innan utbildningens start får du som är registrerad deltagare en inbjudningslänk till kursen med instruktioner på hur du gör för att koppla upp dig och delta i utbildningen. 

Kursmål
Efter utbildningen ska deltagaren kunna vidta förebyggande åtgärder vid tillfälliga brandfarliga Heta Arbeten så att risken för brand minimeras.

Målgrupp
Anställda och entreprenörer som utför Heta arbeten. Arbetsledare, entreprenörer och företagsledare som är beställare av Heta Arbeten och därmed har det formella brandskyddsansvaret.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursbevis och certifikat
Efter godkänt prov erhålls ett certifikat som ger behörighet att utföra Heta Arbeten i 5 år.

Kurslängd
7 timmar

Övrig information
Viktigt att kontrollera innan utbildningens start att du har dator med ljud.

2 520 SEK exkl. moms
Inga tillgängliga datum för den valda kursen

INTRESSEANMÄLAN

Hittar du inte något datum som passar, vill ha mer information eller vill ha hjälp att boka, fyll då i nedanstående formulär. Vi kontaktar dig så snart som möjligt.

5 + 8 =